Avalehele
4 suurt müüti elukindlustusest

4 suurt müüti elukindlustusest

Elukindlustusele mõeldakse tihti alles siis, kui on juba liiga hilja. Paljuski on see tingitud sellest, et inimesed usuvad endiselt müüte, mis sugugi tõele ei vasta. Kas oled ka ise mõnda neist kuulnud?

Mul ei ole elukindlustust vaja

Tihti usuvad inimesed, et neil pole elukindlustust vaja, sest nad ei tööta riskantses ametis, ei harrasta ohtlikke spordialasid ja elavad turvalist elu. Tegelikult näitab statistika aga midagi muud. Töötukassa andmetel tunnistati Eestis 2018. aastal töövõimetuks 15 173 inimest ja Statistikaameti andmetel suri 4406 inimest vanuses 20–69. Reeglina, ligi 85 protsenti, põhjustas surma just haigus, mitte õnnetus.

Samas ei peaks elu kindlustamisele mõtlema ainult haigusi silmas pidades. Kõige tähtsam on oma elu kindlustada siis, kui Sul on Sinu sissetulekust sõltuv perekond ning kui on võetud suurem laen, näiteks eluasemelaen. Elu kindlustades tagad, et laen ei jää ainult Sinu pere kanda. Sinu surma korral korvab kindlustus katkenud sissetuleku ja aitab lähedastel uue varalise olukorraga kohaneda.

Elukindlustus on kallis

Usutakse, et elukindlustuse sõlmimine on väga kulukas ja igakuised kindlustusmaksed käivad üle jõu. Tegelikult võib elukindlustus maksta vähem kui üks iganädalane kohvikus joodud late. Kindlustuse kuumaksed algavad 5 eurost. Loomulikult mõjutab hinda kaitse ulatus, kliendi vanus ja terviseseisund, kuid keskmine elukindlustuse kuumakse on võrreldav näiteks kohustusliku liikluskindlustuse maksega. Kas pere turvatunde suurendamiseks on see hind kallis või soodne, jäägu juba igaühe enda otsustada.

Kindlustusjuhtumi korral ei maksta raha välja

Endiselt arvatakse, et kindlustused ei maksta kindlustussummasid välja. Tegelikult ei vasta see muidugi tõele. Kindlustusandjate huvides ei ole väljamaksetest kõrvale hiilida, vaid tähtis on kõrge klientide rahulolu ja usaldus. Näiteks maksis Swedbanki elukindlustusselts 2018. aastal üle 1,7 miljoni euro ulatuses hüvitisi. Juhtumeid, mille puhul kindlustusselts hüvitise maksmisest keeldub, on väga vähe. Keeldutakse näiteks juhtudel, kus elukindlustuse lepingu sõlmimisel on teadlikult varjatud rasket haigust või olukordades, mis on välja toodud välistustes. Soovitame enne lepingu sõlmimist alati põhjalikult tingimustega tutvuda ning teadvustada, millised on välistused.

Elukindlustuse sõlmimine on keeruline

Aastate eest võis see tõesti nii olla, kuid täna on elu kindlustamine lihtsam, kui kunagi varem. Näiteks internetipangas saab kindlustuse sõlmida 5-10 minutiga ja eraldi tervisekontroll on vajalik vaid suuremate kindlustussummade puhul.

Vaata, kui palju maksaks Sinu elu kindlustamine.

Elukindlustust pakub Swedbank Life Insurance SE. Tutvu teenuse tingimustega aadressil www.swedbank.ee, vajadusel konsulteeri kindlustusspetsialistiga.