Avalehele
Kuidas tasuta uusi asju õppida?

Kuidas tasuta uusi asju õppida?

17.07.2018

Elame imelisel ajal, kus saab Tartu tugitoolist osaleda tasuta Oxfordi ülikooli kursustel. Miski ei takista sind õppimast, kui sa seda päriselt teha soovid. Lehed, mida selles artiklis tutvustan, on enamuses inglisekeelsed.

Tasuta sertifikaate pakkuvad koolituste lehed

Sertifikaate pakkuvatele lehtedele on üldjuhul ühine see, et koolitajate pädevus on kontrollitud.

  • Udemy sisaldab tasuta kursuseid. Otsingumootorit kasutades tuleb filtris teha linnuke “free” (tasuta) kasti. Leidsin nõnda näiteks tasuta eelarve koostamise kursuse ja oma blogi rahastamise kursuse.
  • Courserat saab seitse päeva tasuta proovida. Kursused on sarnased sellele, mida õpetatakse ülikoolis. Samas on olemas isikliku arengu haru. Sealt võib leida koolitusi laste kasvatamise, toitumise, füüsilise aktiivsuse, persoonibrändi ja heaolu kohta.
  • LinkedIni alla kuuluv Lynda sisaldab kuu aega tasuta proovimise võimalust. Kursused on peamiselt seotud ettevõtluse ja isiklike eesmärkidega. Teemadeks on äri, tarkvara, tehnoloogia ja loomingulised oskused.
  • OpenCulture pakub muuhulgas tasuta kursusi sellistelt ülikoolidelt nagu Stanford, Yale, MIT, Harvard, Berkeley ja Oxford. Valikus on kursused astronoomiast ja aeronautikast äri ja arvutiteaduseni. Praktilistest kursustest tasub välja tuua “Dieet ja toitumine” ning “Fotograafia”.
  • Edx kursused toimivad sarnaselt enamusele tasulistele ülikoolidele. Kui soovid tõendit kursuse läbimisest, pead maksma. Sertifikaadita kursused on aga tasuta. Koolitusi pakuvad mh MIT ja Harvard.
  • Udacity otsingumootorit kasutades tuleb samuti ära märkida soov tasuta kursuseid leida. Udacity pakub kursusi eelkõige IT vallast.
  • Allisoni kursused on tasuta, kuid kui sa ei soovi reklaami vaadata, siis tuleb selle eest maksta.
  • OpenLearni kursused on tasuta. Teemad ulatuvad rahast ja ettevõtlusest ajaloo ja kunstideni.

Sertifikaadita koolitusi pakkuvad lehed

Skillshare’i otsingumootoris tuleb märkida, et soovid leida tasuta kursust. Näiteks produktiivsust puudutavad koolitused on väga kvaliteetsed. Need on tehtud üldiselt inimeste poolt, kes soovivad oma produktiivsusrakendusi reklaamida.

Keeleõpe

Plaanin peagi sõita Itaaliasse reisile. Üritan reisides alati riigi kohta midagi lugeda ja videosid vaadata. Kui sa lähed riiki eelnevate teadmistega sellest paigast, naudid reisi tänu äratundmisrõõmule palju rohkem. Nii jagub sul silmi olulise jaoks. Seekord otsustasime elukaaslasega, et õpime enne reisi itaalia keelt, ideaalis iga päev 20 minutit. Kui äge on pärast sellist treenimist minna riiki ja itaalia keelt päriselt praktiseerida. Olen seni väga rahul DuoLingo rakendusega. Kui peaksin Itaalias mingi jamaga hakkama saama, siis oskan vähemalt praeguseks öelda “Io sono spiacente”. Lingvisti suur pluss on, et see on eestikeelne. Lingvistiga saab õppida hetkel inglise ja prantsuse keelt.

Youtube

Mulle meeldib Youtube’ist vaadata TedEd, TED ja TEDx videdosid. Kui otsid õigest kohast, leiad asjakohast ja harivat sisu. Valdkonniti soovitused sellest, milliseid kanaleid vaadata, leiad siit.

Audible

Online audioraamatute raamatukogu Audible pole päris tasuta. Kui oled aga esmakordne kasutaja, siis esimese raamatu saad tasuta. Mulle meeldis väga Kick Ass With Mel Robbins. See koosnes kaheksast sessioonist, kus Mel vestles erinevate inimestega, kellel olid elus mingid probleemid või kehvad harjumused.