Avalehele
Soovitused II sambas jätkajale

Soovitused II sambas jätkajale

Tulevikus on pension suure tõenäosusega kõrgem neil, kes jätkavad teise sambasse kogumist. Eesti Panga, Rahandusministeeriumi ja pankade arvutused näitavad, et I ja II sambast kokku saadav pension on suurem kui ainult I samba oma. Oled teinud õige otsuse!

Ole oma pensionivara käekäiguga kursis:

  • Vaata üle, kas kogud enda vanusele sobivas fondis. Selleks logi sisse internetipanka ja vali „Minu pensionivara“. Kui fond ei ole Sulle sobiv, siis leiad sealt  soovituse selle vahetamiseks.
  • Arvesta, et rohkem riski ehk suurema aktsiate osakaaluga fond annab võimaluse teenida ka suuremat tootlust.
  • Fondi jooksvad tasud näitavad kõiki fondiga seotud kulusid, sh valitsemistasu ja muud tasud. Kõige paremini näed tasusid Pensionikeskuses, kui klõpsad fondi nimele.
  • Tootlusest on tasud küll maha arvestatud, aga väiksemad kulud tähendavad suuremat võimalust saada rohkem tulu. Seniseid tootlusi saad samuti võrrelda Pensionikeskuses.
  • Pea nõu spetsialistiga. Spetsialist ei ole inimene, kellel on pensionisüsteemist tugev arvamus, kuid kellel puuduvad teadmised või kelle väited põhinevad emotsioonil. Hea meelega vastame Sinu küsimustele. Helista 6 310 310 ja vali teemaks pension.
  • Mida suurem on Sinu sissetulek, seda suurem on sinu kasu teisest sambast. Vaata oma võimalikku tulevase pensioni suurust Sotsiaalkindlustusameti kalkulaatoriga.
  • Kui Sa soovid oma pensioniraha täielikult või osaliselt ise investeerida, siis saad kasutada pensioni investeerimiskontot. Nii saad ise otsustada, kuhu raha paigutada. Pensioni investeerimiskonto kohta saad lugeda meie veebilehelt.

 

Swedbanki pensionifondide fondivalitseja on Swedbank Investeerimisfondid AS. Tutvuge fondide prospektide ja põhiteabega aadressil www.swedbank.ee/fondid või lähimas Swedbanki kontoris. Lisainfo saamiseks pöörduge Swedbanki investeerimistoe poole telefonil 613 1606 või e-posti aadressil investeerimistugi[at]swedbank.ee.