Avalehele
Annetame Aega: innustasime noori oma teed valima

Annetame Aega: innustasime noori oma teed valima

30. augustil, just sel päeval kui Swedbanki peamajas läks ootamatult vesi ära, korraldas Swedbanki kliendikogemuse juhtimise osakond heateopäeva. Meie tuju aga ootamatu olukord ei rikkunud ning viisime pikalt planeeritud päeva ellu. Olime südameasjaks võtnud selle, et annetada eri Eesti asenduskodudes kasvavatele 15–22aastastele noortele uued mobiiltelefonid. Kokku andsime ära 35 Samsung Galaxy telefoni.

Telefonide annetus sai võimalikuks tänu 2017. aastal alustatud projektile

2017. aastal alustati projektiga, mille eesmärgiks oli klientidele mobiilipanga tutvustamine kontoritesse soetatud demotelefonide toel. Üsna pea aga mõisteti, et klientide õpetamine toimib paremini kliendi enda seadmes ning telefonid jäid kasutuseta. Nii leidsidki need nüüd uue hingamise asenduskodude noorte kätes.

Päeva modereeris särasilmne ja hoogne Age Valgepea, kes leidis väga kiiresti noortega ühise keele. „Otsustasime, et tutvustame ennast noortele läbi oma lugude, kuidas me panka tööle sattusime. See oli üks igati tore mõte, sest meie kõigi teekonnad on olnud väga erinevad. Loodan, et suutsime ka noori inspireerida just oma rada valima,“ ütles tiimiliige Evelin Kolk. Tutvumisringi võttis kokku lõbus mäng, kus saime teada, millistes Eesti ja ka Venemaa paikades on osalejad ja korraldajad sündinud.

Heategevuspäeva üheks oluliseks osaks oli lisaks telefonide annetamisele jagada noortele elluastujatele ka finantstarkust ja karjääriplaneerimise oskust. Nii kutsutigi külla karjäärikeskuse juht Grete Kotkas ja rahaasjade teabekeskuse juht Kati Voomets, kes olid lahkesti nõus rääkima karjääri planeerimisest ja sellest, kuidas rahaga mõistlikult ümber käia. Kati eripalgelised ülesanded tekitasid elava diskussiooni ja huvi. Tore oli näha, kuidas noored jõudsid üheskoos vastusteni.

Kui mängud mängitud ja ettekanded tehtud, pakuti kehakinnitust ning alustati ringkäiku Swedbanki peamajas. Giidideks olid heateotiimi liikmed Regina ja Jüri. Selleks, et teada, milline info võib pangaseinte vahelt kaugemale jõuda ning millised põnevad juhtumised on pangas toimunud, valmistas turvajuht nad eelnevalt põhjalikult ette.

Ringkäik oli noortele huvitav, kuid samas ka väsitav. Viimase mõtteharjutuse andis tiimijuht Monika. Nimelt palus ta noortel mõelda, kuhu nad on jõudnud viie aasta pärast. Arutelud toimusid väiksemates rühmades. Iga heateotiimi liige ühines ühe laudkonnaga, et vestelda tuleviku üle. Oli äärmiselt tore tõdeda, et enamikul noortest oli siht silme ees ja isegi plaanid tulevaste ametikohtade osas olemas. Lõpuks jõudis kätte ka kauaoodatud Samsung Galaxy telefonide jagamise aeg.

Emotsiooniderohke ja üllatusi täis päev

Heateopäev oli huvitav ja hariv nii meile kui loodetavasti ka noortele elluastujatele. Mine tea, äkki tulevikus jutustab just mõni neist noortest teistele oma loo, kuidas tema tee pangas alguse sai.

Heategevuslik algatus Annetame Aega on Eesti Tööandjate Keskliidu ja Swedbanki heategevuslik algatus, mis annab töötajatele aastas ühe tasustatud vaba päeva, et kasutada seda heategevuse tegemiseks. Swedbanki töötajad annetavad aega juba kolmandat aastat järjest. Soovitame ka teistel tööandjatel algatusega liituda, et saata läbi väikeste heade tegude korda suuri tegusid.