Avalehele
”Ma armastan aidata” annetuskeskkond kutsub toetama valdkonda, kuhu annetatakse kõige vähem

”Ma armastan aidata” annetuskeskkond kutsub toetama valdkonda, kuhu annetatakse kõige vähem

Oktoobris alustava ”Ma armastan aidata” annetuskampaania „Algus loeb. Anneta haridusele“ fookuses on haridusse panustavad organisatsioonid, kes muudavad lasteaia- ja koolikeskkonda paremaks tuhandete laste ning noorte jaoks.

Täna näeme, et annetuskeskkonna viiest valdkonnast annetatakse kõige vähem haridusvaldkonna organisatsioonidele. See on mõnevõrra paradoksaalne olukord, sest just neile organisatsioonidele tehtavatel organisatsioonidel on väga suur mõju. Püsiannetusega saame kaasa aidata sellele, et lapsed kogevad koolis vähem kiusamist, talente märgatakse rohkem, koolikeskkond on inspireerivam ja alustavatele õpetajatele pakutakse senisest enam tuge.

Heateo Sihtasutuse juhi Pirkko Valge sõnul on annetused “Ma armastan aidata” annetuskeskkonnas üldiselt iga aastaga kasvanud, kuid haridusvaldkonda tehtavate annetuste osakaal on jäänud samaks. “Ometi on haridusvaldkonnas teravaid probleeme, mida lahendavad võimekad vabaühendused. Näiteks kannatab iga viies laps koolikiusamise all ning iga neljas alustav õpetaja loobub õpetajatööst juba esimesel aastal,“ märkis Valge. Kõigist ”Ma armastan aidata” annetuskeskkonna kaudu tehtavatest annetustest suunatakse haridusvaldkonda 4 protsenti, samas kui laste ja loomadega tegelevatele organisatsioonidele tehakse 70 protsenti annetustest.

“Ma armastan aidata” annetuskeskkond kutsub oktoobris inimesi üles märkama väljakutseid haridusvaldkonnas ning toetama organisatsioone, mis nende lahendamisega tegelevad. Annetusega on võimalik toetada programme Kiusamisvaba Kool, Noored Kooli, Alustavat Õpetajat Toetavat Kool, Asendusõpetajate programm jne. Haridusvaldkonnale tähelepanu tõmbamiseks ning  annetuste kasvatamiseks on oma lood seoses valdkonna murekohtadega rääkinud Eeva Esse, Joel Ostrat, Karl Vilhelm Valter ja Andrus Vaarik. Vaata lähemalt: www.armastanaidata.ee/haridus.

„Ma armastan aidata“ annetuskeskkonna lõid 2008. aastal Swedbank ja Heateo Sihtasutus eesmärgiga arendada Eesti annetuskultuuri. Keskkond koondab üle 50 Eesti heategevusorganisatsiooni viies erinevas valdkonnas: lapsed, tervis, loomad ja loodus, haridus ning tugev ühiskond. Eesti inimesed on läbi keskkonna annetanud ligi 1,3 miljonit eurot, millele Swedbank on lisanud üle 0,5 miljoni euro.