Tagasi
Kepler Cheuvreux: Nestlé teeb asju õigesti

Kepler Cheuvreux: Nestlé teeb asju õigesti

Nestlé 2019. aasta tulemused polnud kõige paremad, kuid Kepler Cheuvreux kordas aktsiale „osta“ soovitust.

„Nestlé lükkas edasi enda eesmärgi kasvada 2020. aastal orgaaniliselt 4-6% aastas, kuid me ei usu, et see eesmärk oleks maha kantud. Nestlé teatel on tulekul uued ühinemised ja ülevõtmised ning see toob kaasa tooteportfelli muutuse,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Nestlé kohta käivas analüüsis.

Nestlé eelmise aasta orgaaniline kasv oli 3,5%. Käive suurenes 1,2%, 92,6 miljardi Šveitsi frangini. Puhaskasum suurenes 24,4%, 12,6 miljardi frangini. Sinna hulka on arvestatud ka Nestlé Skin Health üksuse müümine.

Koroonaviirus halvab tootmist Hiinas

„Koroonaviirus tekitab ebakindlust Hiinas, mis moodustab 8% grupi käibest. Enamus Nestlé tehastest ei tööta praegu täisvõimsusega, kuna transpordi probleemide tõttu pole paljud töölised saanud tööle tulla. Nestlé teatel on praegu eriline tähelepanu suunatud Hiinas imikute toidu ja meditsiinilise toidu varude säilitamisele,“ kirjutati analüüsis.

Tulekul uued ühinemised ja ülevõtmised

„12% Nestlé portfellist on alates 2017. aastast muutunud ja ettevõte prognoosib, et järgmise kolme aasta jooksul saab muudatus olema sama suur, mis meie arvates on rohkem, kui turg seda ootaks. Meie prognoosime, et Nestlé müüb enda Hiina toidufirma Yinlu ja suure osa enda veeärist. Nestlé teatel tahavad nad keskenduda kõrge kvaliteediga tugevatele kohalikele kaubamärkidele. Uus strateegia avalikustatakse sel aastal,“ seisis analüüsis.

Korrati „osta“ soovitust

„Arvestades Nestlé jätkusuutlikkust, aktsiate tagasiostu ja raha teenimise võimekust, kordame aktsiale „osta“ soovitust,“ kirjutati analüüsis. Hinnasihi osas muudatusi ei tehtud ja see säilitati 120 frangil.

 

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Toome klientideni Euroopa juhtiva investeerimispanga Kepler Cheuvreux aktsiaanalüüsid

Vaata lisaks