Avalehele
Kepler Cheuvreux soovitab Fortumi aktsiat müüa

Kepler Cheuvreux soovitab Fortumi aktsiat müüa

Kepler Cheuvreux teatel ei pakkunud Fortumi üheksa kuu tulemused suuri üllatusi ning palju enam loeb see, milliseks kujuneb Fortumi ühinemine Saksa energiakontserniga Uniper.

„Meile tundub see olevat jätkuvalt vale. Üleminek on sõda uute (puhaste) ja vanade (räpaste) tehnoloogiate vahel, kus puhtad tehnoloogiad on võitmas. Harmooniline kooseksisteerimine saab olema ainult ajutine. Fortum ostis ettevõtte, mis on väljaspool Põhjamaid räpane,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Fortumi Uniperi investeerimise kohta.

Uniperil on kivisöel ja maagaasil põhinevaid elektrijaamu mitmes Euroopa suurriigis. Rootsis ollakse enamusaktsionär Oskarshamni tuumajaamas ja vähemusaktsionär Ringhalsi ja Forsmarki tuumajaamades. Samuti ollakse Rootsis suuruselt kolmas hüdroenergia tootja.

2020. aasta esimeses kvartalis plaanib Fortum enda osalust Uniperis suurendada üle 70%. Praegu on see 49,99%. 20,5% ostab Fortum investeerimisfondidelt Elliott Management ja Knight Vinke. Tehingu suuruseks on 2,3 miljardit eurot.

Tulemused paranesid

Fortumi kolmanda kvartali võrreldav EBITDA oli 295 miljonit eurot, mis on 28% rohkem kui eelmine aasta samal ajal. Võrreldav ärikasum suurenes 59%, 153 miljoni euroni. Üheksa kuu võrreldav ärikasum suurenes 21%, 793 miljoni euroni. Kepler Cheuvreux prognoosib, et grupi selle aasta võrreldav ärikasum tuleb 1,19 miljardit eurot.

Aktsiat soovitatakse müüa

Kepler Cheuvreux soovitab Fortumi aktsiat müüa, kuna ettevõte peab tegema suuri investeeringuid Uniperi, et see muuta samuti puhtaks ettevõtteks. Aktsial on hinnasiht 16 eurot, mis on umbes 26% allpool praegust turuhinda.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Toome klientideni Euroopa juhtiva investeerimispanga Kepler Cheuvreux aktsiaanalüüsid

Märksõnad: Kepler Cheuvreux