Tagasi
Kepler Cheuvreux kärpis oluliselt Ericssoni aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux kärpis oluliselt Ericssoni aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux ootab Ericssoni käibele ja marginaalidele langust ning kärpis seetõttu Rootsi võrguseadmete tootja aktsia hinnasihti 40% võrra.

„Kuigi RAN turg kasvab prognooside järgi 2022 aastal 5%, võib 5G tsükli kasv 2022 olla tippu jõudmas ning 2023 võib RAN turg makrokeskkonna tõttu langeda. Me kardame, et Ericssoni müük võib aastatel 2023-25 väheneda keskmiselt 1% aastas ning seetõttu kannatavad ka marginaalid. Prognoosime, et RAN turg võib 2023 aastal langeda 5% ning see mõjutab ka nõudlust 5G järele. Ericssoni on sel aastal mõjutanud oluliselt inflatsioonist tingitud probleemid nagu logistikakulude kasv ning tarneahelast tingitud kulud,“ kirjutasid Kepler Cheuveux analüütikud Ericssoni kohta käivas analüüsis.

Langetati prognoose

„Ericssoni teise kvartali tulemused valmistasid meile pettumusest ja seetõttu langetasime oluliselt enda prognoose järgnevateks kvartaliteks. Kui varem prognoosisime selle aasta käibe kasvuks 5%, siis nüüd 2%. Järgmiseks aastaks ootame käibele 3% langust, võrreldes eelmise prognoosiga 4% kasvu. 2022 aasta tegevusmarginaaliks prognoosime nüüd 11,6%, võrreldes eelmise prognoosiga 13,5%,“ kirjutati analüüsis.

Aktsia hinnasihti langetati 40%

„Globaalne makromajanduse väljavaade on koos kasvava inflatsiooni ja tõusvate intressimääradega muutunud ebakindlamaks. Järgnevatel kvartalitel on oodata tarbijakindluse vähenemist ning langeda võivad ka ettevõtete kulutused. Kärbime Ericssoni aktsia hinnasihi 135-lt Rootsi kroonilt 80-le kroonile ning „Osta“ soovituse asendame „Hoia“ soovitusega,“ kirjutati analüüsis.

Kepler Cheuvreux lisas, et aktsiahinnale võib negatiivselt mõjuda ka Iraagi korruptsioonijuhtum, kuna praegu ei ole veel selge, milline otsus Ericssoni osas langetatakse.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.