Avalehele
Kepler Chevureux langetas Telia aktsia hinnasihti 10%

Kepler Chevureux langetas Telia aktsia hinnasihti 10%

Oodatust kõrgemad kulud võivad Kepler Cheuvreux hinnangul tähendada seda, et Telia vaba rahavoog ei kata 2022 aasta dividendi.

„Telia prognoos energiakulude tõusust on selgelt rohkem kui meie ootasime. 0,9 miljardit SEKi kõrgemad kulud 2023 aastaks mõjutab EBITDA-d negatiivselt 3% võrra ning kulude kasv 0,6 miljardi SEKi võrra 2024 aastal mõjutab EBITDA-d negatiivselt veel 2% võrra. Vaatamata energiaprobleemidele, on Telia äritegevus jätkuvalt tugev ning EBITDA kasvu näitasid enamus üksused. Telia on üle vaatamas enda kulusid ning kapitalikulude eelarvet. Peamised tulemusnäitajad olid tugevad, kuid jäid natukene alla 2. kvartali näitajatele,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Telia kohta käivas analüüsis.

Dividend võib tulla väiksem

„Vaba rahavoog saab meie prognoosi järgi olema alla minimaalset dividenditaset 7,9 miljardit Rootsi krooni 2022 aasta kohta. Kolmanda kvartali vaba rahavoog oli 2,1 miljardit Rootsi krooni, mis on 30% vähem kui aasta tagasi samal ajal. Samas me ei oota, et Telia enda senises dividendipoliitikas muudatusi teeks,“ kirjutati analüüsis.

Aktsia hinnasihti langetati 10%

„Kuna ootame Teliale kõrgemaid kulusid, siis langetame enda prognoose, sealhulgas ka aktsia hinnasihi 48 Rootsi kroonilt 43 Rootsi kroonile. Kordame aktsiale „Osta“ soovitust,“ kirjutas Kepler Cheuvreux.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.