Avalehele
Aktsiaturg: Tallinki müük langes madalate hindade ja väiksema renditulu tõttu

Aktsiaturg: Tallinki müük langes madalate hindade ja väiksema renditulu tõttu

Tallinki esimese kvartali müügitulu langes 4% ning jäi Swedbanki ootustele alla 5% ehk 9.5 miljonit eurot. Kuna Tallink grupp oli müünud detsembris kaks Superfast laeva, siis laevade renditulu langus 59% oli oodatud. Meie jaoks oli üllatus piletitulu langus 4% reisija kohta ja jaemüügi langus reisija kohta 2%. Pettumuse valmistas Eesti-Soome segment, kus reisijate arv kasvas 1.3%, kuid tulud langesid 1%. Soome-Rootsi segmendi müügitulud langes 9%, kuna kahekuulise ML Baltic Princessi hooldusremondi tõttu langes segmendi reisijate arv 10%.

Ärikasum kasvas, vaatamata müügi langusele

Kuna müük kahanes, siis ka kulumieelne ärikasum EBITDA langes 1.1 miljoni euro võrra, jäädes Swedbanki ootustele 1.8 miljoni euro võrra alla. Samas oli EBITDA langus absoluutväärtuses väiksem kui müügi ja brutokasumi vähenemine, mis tähendab, et Tallink suutis langetada kulusid. Tallink Grupi viiest segmendist kolm suutis kasvatada ärikasumit, mille tõttu konsolideeritud ärikasum paranes 0.3 miljoni euro võrra. Kulumi ja rahastamiskulude languse tõttu ärikasum tõusis 2% ja puhaskasum paranes 0.8 miljoni euro võrra.

Muutused ootustes

Langetasime peale esimese kvartali tulemusi Tallinki 2018. aasta müügitulu ootusi 8 miljoni euro võrra ehk 974 miljoni euroni ja äriakasumi ootusi 1 miljoni euro võrra ehk 74 miljoni euroni. ML Baltic Princessi hooldustööd ei mõjuta ülejäänud aasta tulemusi, aga hinnasurve Eesti-Soome segmendis võib jätkuda ka ülejäänud aastal. Jätsime Tallinki aktsia hinnasihi 1.15 eurot muutmata ja kordame Neutraalset soovitust. Meie hinnangul 2018. aasta oodatavad hinnasuhtarvud, kus hinna/kasumi suhe P/E on 13.8x ja ettevõtte väärtuse/EBITDA suhe EV/EBITDA on 7.3x, on lähedal Tallinki õiglasele väärtusele.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega, mille leiad siit.

Märksõnad: Aktsiaturg, Investor, Tallink