Tagasi
Apranga jõudis teises kvartalis tagasi kasumisse

Apranga jõudis teises kvartalis tagasi kasumisse

Vaatamata võimsale 30% brutokäibe langusele, suutis Apranga teises kvartalis müügiga siiski kenasti hakkama saada. Ettevõte haldas paindlikult tegevuskulusid ning kulumieelne ärikasum EBITDA kahanes seetõttu vaid 24% 7,1 miljoni euroni. See oli 42% võrra meie ootustest parem. Ootasime Aprangalt, et puhaskasum jõuab teises kvartalis nulli, siis tänu tugevale EBITDA-le teenis firma 1,4 miljonit eurot kasumit. Poodide ajutised sulgemised langetasid brutokäivet (koos käibemaksudega) umbes 20-22 miljoni euro võrra ning maksueelset kasumit jäi teenimata ligi 2 miljoni euro võrra.

Tugi riigilt ja üürileandjatelt

Apranga saavutas teises kvartalis uusi kokkuleppeid üürileandjatega ning kindlustas mitmeid riiklikke toetuseid, saades otsetoetuseid palkade kompensatsiooniks ning pikendades maksude tähtaegu. Nende tegevuste tulemustena langes IFRS 16 väline tegevuskulu ruutmeetri kohta 40%, võrreldes 36% langusega brutokäibes ruutmeetri kohta. Meie hinnangul võib poodide vähendamise arvelt tegevuskulude kärpimine vajadusel jätkuda. Seetõttu säilitame oma ootuse, mille kohaselt Apranga vähendab oma poodide arvu 177 poeni ning tingib üürihinnad ruutmeetri kohta kahe aastaga 15-20% madalamale.

Kulude langetamine tasakaalustab langenud brutokasumit

Tõstsime oma 2020. aasta kulumieelse ärikasumi ootust 18% võrra 22 miljoni euroni. Meie hinnangul on see tasakaalus alanenud brutomarginaali (-1,3%) ja vähenenud tegevuskulude (-9%) vahel. Kuna tõstsime amortisatsiooni ootust, siis puhaskasumi ootust suurendame vaid 0,2 miljoni euro võrra 0,9 miljoni euroni. Analüüsi väljastamise hetkel kauples Apranga meie 2020. aasta ootuste kohaselt 6,2-kordse ettevõtte väärtuse/kulumieelse ärikasumi (EV/EBITDA) suhte juures, mis on üpris lähedal viimase üheksa aasta 6,3-kordsele keskmisele. Kõrgendatud ootuste tõttu tõstame Apranga hinnasihi 1,6 eurolt 1,7 euroni, kuid säilitame Neutraalse investeerimissoovituse.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega!

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 10.08.2020 17:50 ning mis avaldati 10.08.2020 17:51, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.

 

Märksõnad: Apranga