Tagasi
Kepler Cheuvreux langetas Nokia aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux langetas Nokia aktsia hinnasihti

Nokia jäi ilma suurest lepingust Ameerika Ühendriikides ja seetõttu langetas Kepler Cheuvreux Soome võrguseadmete tootja aktsia hinnasihti. Samsung teatas 6,6 miljardi dollari suurusest 5G lepingust Verizoniga aastateks 2020-25 ning Kepler Cheuvreux hinnangul tähendab see Nokiale olulist kaotust. „Me usume, et Nokia kaotab suure osa enda raadio juurdepääsuvõrgust (RAN) Verizonis ja see on grupile suur tagasilöök. Nokia väidab, et mängib endiselt kriitilist rolli, võimaldades Verizonile 3G ja 4G võrke ning on jätkuvalt tegemas Verizoniga koostööd 5G uuenduste valdkonnas. Kuigi meil pole täpseid indikatsiooni, usume, et Verizoni osakaal jääb Nokia käibes alla 10%. Nokia kaotas pisut turuosa eelmisel aastal Ericssonile ja kaotab nüüd olulise osa Samsungile,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Nokia kohta käivas analüüsis.

Järgnevatel kvartalitel oodatakse käibele langust

Kepler Cheuvreux prognoosib, et Verizoni 5G lepingust ilma jäämine mõjutab aasta teises pooles Nokia käivet negatiivselt. „Prognoosime, et see mõjutab käivet 250 miljoni euro ulatuses. Sellest 50 miljonit eurot kolmandas kvartalis ja 200 miljonit eurot neljandas kvartalis. Tegime mõningaid muudatusi ka enda prognoosides, ootame nüüd 7% väiksemat käivet 2020 aastaks. Nokia on viimastel kvartalitel kaotanud märkimisväärselt RAN turuosa, sealhulgas jäänud ilma lepingutest ettevõtetega nagu Verizon, China Mobile, China Unicom/Telecom, Deutsche Telekom ja Vodafone,“ kirjutati analüüsis.

Aktsiale korrati ostusoovitust

„Oleme mures, et Nokia on kaotanud RAN lepinguid suurtel turgudel ja see võib mõjutada ettevõtte pikaajalisi väljavaateid,“ seisis analüüsis. Kepler Cheuvreux kordas Nokia aktsiale „Osta“ soovitust, kuid langetas aktsia hinnasihi 4,8 eurolt 4,5 eurole.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Märksõnad: Kepler Cheuvreux, Nokia