Tagasi
Kolmanda kvartali enimkaubeldud aktsiad

Kolmanda kvartali enimkaubeldud aktsiad

Kolmandas kvartalis tehti kõige enam tehinguid pangandus-, tehnoloogia-, kaubandus- ja logistikasektori aktsiatega. Lõppenud kvartali olulisemad märksõnad oli majandustulemused, regulatsioonid ja börsidebüüdid.

Tesla teise kvartali majandustulemused ületasid analüütikute ootusi. Tesla tarned kasvasid 122% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ning ettevõtte käive ulatus peaaegu 12 miljardi dollarini.

Eelmises kvartalis langesid Aasia aktsiaturud selle aasta madalaimale tasemele, kuid pärast seda üritasid investorid turu põhjasid tabada, asudes ostma tehnoloogiafirmade, sealhulgas ka Alibaba Groupi aktsiat.

Juulis alustas Eesti ükssarviku Wise’i aktsia Londoni börsil kauplemist ning Eesti jaeinvestorid näitasid firma vastu suurt huvi.

Loe lisaks: Enefit Green aktsiate märkimine on alanud

Tallinna Kaubamaja teise kvartali majandustulemusi vedas võrreldes eelmise aasta sama ajaga autokaubandus ning kaubamajade segmendi müügitulu taastumine.

Septembri teises pooles laekus uudis, et Leedu regulaatorid töötavad välja eelnõud, mis kärbiks tõsiselt energiakontserni Ignitis Grupe võrgutasude pealt teenitavat tulu ja mõjutaks investorite tootlust.

Hiina päritolu elektriautode tootja Nio teatas septembris, et plaanib emiteerida kuni 2 miljardi dollari eest uusi aktsiaid, et rahastada üldist majandustegevust.

Saksa lennufirma Lufthansa teatas septembri keskpaigas, et emiteerib 2,1 miljardi euro väärtuses uusi aktsiaid eesmärgiga aidata ära maksta koroonakriisi haripunktis riigilt saadud abilaen.

 

Kolmandas kvartalis Swedbanki internetipangas enim ostetud ja müüdud aktsiad käibe põhjal:

Septembrikuu aktsiate top

 

Instrumentide järjestus tugineb juuli, augusti ja septembri jooksul Swedbanki internetipanga vahendusel Swedbank Eesti klientide poolt aktsiatega tehtud tehingute väärtustel. Esitatud teave on informatiivne, tegemist ei ole investeerimissoovitusega ega kutsega osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid. Teave emitentide tegevuse kohta tugineb nende finantsaruannetel ja muudel avalikel allikatel.