Avalehele
Apranga I kvartali tulemused näitavad head taastumist

Apranga I kvartali tulemused näitavad head taastumist

Esimeses kvartalis kasvasid Apranga kaupluste müügitulud aastaga 101,6% võrra, 44,2 miljoni euroni. See näitas, et hilinenud nõudlus rõivaste järele oli suurem kui tasakaalustas Omikroni tüve levik ja kahanenud tarbijate kindlustunne.

Brutomarginaal paranes aastaga 5,6 protsendipunkti võrra, kuni 39,7%-ni, viie aasta kõrgeima esimese kvartali brutomarginaalini, mis peamiselt oli tingitud tõhusamast varude juhtimisest. Sellest tulenevalt kasvas kulumieelne ärikasum EBITDA aastaga 146,2% võrra, kuni 5,1 miljoni euroni, samal ajal kui puhaskasum oli nullilähedane (rendimaksete amortisatsiooni tulemus), kuid mis siiski näitas paranemist eelmise aasta kahjumiga võrreldes. Raporteeritud kulumieelne ärikasum EBITDA ja puhaskasum vastasid meie ootustele suhteliselt hästi.

Hetkel on hinnastamise keskkond soodne

Ettevõtte laovarud püsisid eelmise aasta sama perioodiga võrreldes peaaegu muutumatuna, ligikaudu 40 miljoni euro juures, ning varude käibevälde oli 131 päeva, mis oli teine madalaim selle näitaja väärtus alates 2011. aastast. Varude käibevälte paranemine viitab Apranga pingutustele pärast müügivõrgustiku optimeerimist oma äritegevust tõhustada. Lisaks soosib majanduskeskkond rõivaste hindade mõõdukat tõstmist. Näiteks Inditex eeldab, et hinnakujundus aitab kevad-suvisele müügile kaasa ligikaudu 5-7%, ilma et see mõjutaks müügimahtusid. Usume, et see informatsioon toetab ka Apranga brutokasumlikkust.

Turg hindab Apranga aktsiat peaaegu perfektselt

Tõstsime 2022. aasta kulumieelse ärikasumi EBITDA ootuseid 4% võrra, 34,6 miljoni euroni ja puhaskasumi ootuseid 9% võrra, 11,8 miljoni euroni. Kasumlikkuse paranemine on tingitud kõrgemast oodatavast brutomarginaalist, mida me tõstsime ligikaudu ühe protsendipunkti võrra, 43,4%-le. Usume, et ettevõtte efektiivsuse tõstmise pingutused kannavad vilja.

Kõrgemate ootuste tõttu tõstame oma hinnasihi 2,5 euroni (oli 2,3), mille juures Apranga kaupleks 5-kordse 2022. aasta oodatava ettevõtte väärtuse / kulumieelse ärikasumi (EV/EBITDA) kordaja juures, olles sama kordaja kuue aasta keskmine. Kuna analüüsi väljastamise hetke turuhind vastas peaaegu meie poolt hinnatud sisemisele väärtusele, muutsime oma investeerimissoovituse Neutraalseks (oli Osta).

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega!

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 29.04.2022 kell 10:42 ning mis avaldati 29.04.2022 kell 10:42, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.