Avalehele
Aprangalt teises kvartalis ootuspäraselt soliidsed tulemused

Aprangalt teises kvartalis ootuspäraselt soliidsed tulemused

Apranga teise kvartali kaupluste müügitulu kasvas mullusega võrreldes 9,8% võrra ehk 68,3 miljoni euroni, seejuures saavutati tugevad müügitulemused kõigil kolmel turul.

Perioodi jooksul hakkas 2022. aasta kolmandas kvartalis kasutusele võetud efektiivsema varude juhtimise ja teatud kaubamärkide paremate ostutingimuste positiivne mõju raugema. Samuti kasvasid tegevuskulud aastaga 13,3% võrra, 25,5 miljoni euroni, mis tulenes kõrgematest frantsiisitasudest ja märgatavalt suurenenud palgakuludest. Kulumieelne ärikasum EBITDA ja puhaskasum kasvasid aastaga mõõdukalt 5,3–5,4% võrra, vastavalt 12,7 miljoni euroni ja 6,3 miljoni euroni ning vastasid meie ootustele.

Head väljavaated teiseks poolaastaks

Apranga plaanib sel aastal müügitulu kasvatada 5% võrra ehk 308 miljoni euroni koos käibemaksuga, (ligikaudu 256 miljoni euroni ilma km-ita), mis tähendab, et umbes 48% planeeritud käibest teeniti juba esimesel poolaastal. Viimase 10 aasta jooksul (välja arvatud 2020. aasta, mida mõjutas negatiivselt pandeemia) moodustas Apranga esimese poolaasta müügitulu keskmiselt ligi 44% aastasest kogukäibest. Meie hinnangul viitab see asjaolule, et ettevõte ei ole mitte ainult teel oma eesmärgi saavutamiseks, vaid on ka heas positsioonis selle ületamiseks. Apranga tegevjuhi Rimantas Perveneckase sõnul ületas ettevõte esimesel poolaastal enda ootusi ja loodab teisel poolaastal kasvu säilitada.

Apranga aktsia on turul hinnatud

Tõstsime 2023. aasta oodatavat müügitulu 5,1% võrra, st 269 miljoni euroni, mis on ligi 5% võrra kõrgem ettevõtte planeeritud 256 miljoni euro suurusest müügitulust (ilma käibemaksuta). Samuti tõstsime 2023. aasta oodatavat EBITDA-d 7,2% võrra, 40 miljoni euroni ja puhaskasumit pea 17% võrra, 16,5 miljoni euroni.

Tänu kõrgematele ootustele tõstsime oma diskonteeritud rahavoogude meetodil leitud aktsia hinnasihi 3 euroni (oli 2,9 eurot), mille juures kaupleks viiekordse 2023. aasta oodatava ettevõtte väärtuse/kulumieelse ärikasumi (EV/EBITDA) kordaja juures ehk lähedal viimase kuue aasta keskmisele samale näitajale (5,3 x). Kuna aktsia on meie ootuste põhjal turul hinnatud 4,6-kordse 2023. aasta oodatava EV/EBITDA kordaja juures, kordame oma investeerimissoovitust „Neutraalne“.

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 28.07.2023 kell 11:25 ning mis avaldati 28.07.2023 kell 11:25, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.