Avalehele
Enimkaubeldud aktsiad 2021. aastal

Enimkaubeldud aktsiad 2021. aastal

Eelmisel aastal tehti kõige enam tehinguid aktsiatega sektoritest nagu tehnoloogia, pangandus, energeetika ja logistika.
Lisaks uutele börsiindeksite rekorditele, jäid eelmist aastat iseloomustama järgmised märksõnad: rohepööre, jätkusuutlikkus, inflatsioon, meemiaktsiad ja tarneahelate probleemid.
Tesla teatas, et lõpetas eelmise aasta supertulemusega, kuna müüs 2021 aasta jooksul 936 000 autot, mis on 87% rohkem kui 2020. aastal. Ühtlasi oli see rohkem kui analüütikud ootasid.
Enefit Greeni aktsiaid märgiti oktoobri keskpaigas üle rohkem kui neljakordselt ning aktsia hinnaks kujunes 2,9 eurot. Ettevõtte aktsiate märkimisel osales enam kui 60 000 investorit – ligi 5 protsenti Eesti elanikest.
Kiire kasu teenimise lootus meelitas investoreid ostma nn meemiaktsiaid GameStop ja AMC Entertainment Holdings, mis said laiemalt tuntuks tänu Redditi suhtlusplatvormile.
Hiina päritolu elektriautode tootja Nio müüs eelmisel aastal 91 429 autot, mis on 109% rohkem võrreldes 2020. aastaga.
Finnair ja Lufthansa olid sunnitud aasta teises pooles omikroni tüve leviku tõttu tühistama mitmeid lende. Lufthansa teatas jõulude eel, et tühistab talvehooajaks 33 000 lendu.
Karmistunud Hiina internetisektori regulatsioonid panid Alibaba aktsia eelmisel aastal järsult kukkuma.

Eelmisel aastal Swedbanki internetipangas enim ostetud ja müüdud aktsiad käibe põhjal:

4 põhjust, miks investeerida Swedbankis: alusta kasvõi 1 euroga, sest tehingud Balti aktsiatega on tasuta; tehingutasud USA ja Euroopa börsidel alates 9,90 eurost; kuni 30 000-eurose portfelli hoidmine on tasuta; Swedbanki fondidega kauplemine ja nende hoidmine väärtpaberikontol on tasuta. Lisainfot investeerimisega alustamiseks leiad Swedbanki kodulehelt.

Instrumentide järjestus tugineb möödunud kalendriaasta jooksul Swedbanki internetipanga vahendusel Swedbank Eesti klientide poolt aktsiatega tehtud tehingute väärtustel. Esitatud teave on informatiivne, tegemist ei ole investeerimissoovitusega ega kutsega osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid. Teave emitentide tegevuse kohta tugineb nende finantsaruannetel ja muudel avalikel allikatel.