Avalehele
Aktsiaturg: Tallinki esimese kvartali tulemust mõjutas tihe korraliste hooldustööde graafik

Aktsiaturg: Tallinki esimese kvartali tulemust mõjutas tihe korraliste hooldustööde graafik

Tallinki esimese kvartali müük langes 2,9% 179 miljoni euroni, mis jäi meie ootustest maha 0,7% ehk 1,2 miljoni euro võrra. Kuna reisijate arvu langus 3,9% võrra ja kaubamahu tõus 2,7% võrra oli teada, nagu ka ühe Tallinna hotelli opereerimise lõpetamine, siis oli käibe langus oodatud. Kuna Tallinki kolmeteistkümnest opereeritavast laevast seitse läbis esimeses kvartalis korralise hoolduse, siis oli sellega seletatav reisijateveo mahu langus. Lisaks kaotatud käibele ja brutokasumile tähendas suur dokkides veedetud päevade hulk suurenenud remondikulusid. Seetõttu Tallinki võrreldav kulumieelne ärikasum EBITDA langes 4,5 miljoni euro võrra, võrreldes meie oodatud 1,9 miljoni euro suuruse langusega. Ettevõtte arvestuste kohaselt oleks EBITDA olnud võrreldav eelmise aasta tulemusega ilma suurenenud hooldustöödeta ja ühekordsete juhatuse liikmete tagasi astumise kompensatsioonideta.

Vaatamata väiksemale reiside arvule, kaubaveo mahud kasvasid

Kuna Soome ja Rootsi vahel sõitvate laevade hoolduspäevade maht langes 68-lt 2018. aasta esimeses kvartalis 31 päevale 2019. aasta esimeses kvartalis, siis Soome-Rootsi segment oli Tallink Grupi segmentidest ainus, mis eelmise aastaga võrreldes käivet kasvatas. Lisaks tõusis kaubavedude maht Läti-Rootsi ja Eesti-Soome segmentides, vaatamata hoolduspäevade tõusule ja reiside vähenemisele. Seetõttu suurenes ärikasum nii Soome-Rootsi kui Läti-Rootsi segmendis.

Neutraalne mõju tehtud muudatustest ootustes

Tegime pärast kvartaliaruande avalikustamist oma mudelites mitmeid muudatusi – tõstsime 2019. ja 2020. aasta oodatavat käivet tugeva kaubaveo nõudluse tõttu, tõstsime kütusekulu ootusi kõrgema naftahinna ootuse tõttu, lisasime ootustesse avalikustatud uued detailid tellitud laeva kohta ja muutsime mudelis rendiarvestust vastavalt uutele IFRS 16 nõuetele. Kuna tehtud muudatused meie hinnasihti Tallinkile ei muutnud, siis säilitasime Tallinkile hinnasihi 1,05 eurot ning Neutraalse investeerimissoovituse.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega.

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis avaldati 20.05.2019 kell 17:14, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.

Märksõnad: Aktsiaturg, Investor, Tallink