Avalehele
Swedbanki kaskokindlustusel kaob omavastutus kokkupõrkel nii loomade kui ka lindudega

Swedbanki kaskokindlustusel kaob omavastutus kokkupõrkel nii loomade kui ka lindudega

Aastas toimub metsloomadega umbes 6000 liiklusõnnetust, mida katab vabatahtlik kaskokindlustus, mitte kohustuslik liikluskindlustus.

Oktoobrikuine hämaram aeg ja algav jahihooaeg tähendab, et üha rohkem metsloomi satub ka maanteedele. Transpordiameti andmeil ulatub aastane liiklusõnnetuste arv metsloomadega umbes 6000-ni, vigastada saab paarkümmend inimest. Kuna sõidukite arv maanteedel suureneb, on ka õnnetusi üha rohkem.

Vahetud kokkupõrked loomade ja lindudega katab üksnes kaskokindlustus, mitte liikluskindlustus. Tänasest on Swedbanki kaskokindlustusega sel puhul omavastutuse osa null, juhul kui kokkupõrkest on teavitatud vastavat ametiasutust ning sõiduki lubatud registrimass on kuni 3,5 tonni. Kindlustusjuhtumite arv ei ole kindlustusperioodi jooksul piiratud.

„Ennekõike on oluline see, et autojuhid valiksid maanteedel oludele sobiva sõidukiiruse ja keskenduksid juhtimisele. Mitmel pool maanteedel on ka metsloomade eest hoiatavad märgid ja koguni tuvastussüsteemid, neid tuleks tingimata jälgida. Kindlasti tuleb veenduda, et sõiduk ja selle rehvid oleksid korras. Kuid kõigest sellest üksi ei pruugi piisata, mistõttu kaskokindlustus on oluline kindlustunde tagamiseks juhul, kui õnnetus peaks siiski toimuma,” tõdes Swedbanki  riskikindlustuse valdkonna juht Aleksei Žemkov.

Looma või linnuga kokkupõrkel tuleb auto peatada, lülitada sisse ohu- ja ääretuled, enne autost välja astumist tuleb selga panna ohutusvest, et oleksite teel nähtav. Kui kokkupõrkes on inimkannatanuid, tuleb helistada numbril 112. Kui on viga saanud või hukkunud suuruluk, soovitab Transpordiamet anda sellest teada ka numbril 1247. Swedbanki kahjukäsitluse ööpäevaringne telefoninumber, kust saab vajadusel ka autoabi, on 888 2111.