Tagasi
Pangas töötavad lapsevanemad soovitavad: 4 nippi, mida tasub teada

Pangas töötavad lapsevanemad soovitavad: 4 nippi, mida tasub teada

Uurisime pangas töötavatelt lapsevanematelt, milliseid nippe nad rahaasjade korraldamisel ise kasutavad ja mida soovitaksid teistelegi, et nii lapsevanematel kui lastel algaks uus kooliaasta hea tunde ja kõige vajalikuga. Siin on neli olulisemat nõuannet.

1. Kas mul jäätise jaoks on raha?

Armo, 8-aastase lapse isa
Kui laps läks kooli, siis tegime talle pangakaardi, et ta õpiks rahaga toimetama ja saaks taskuraha koguda pangakontole. Lapsel on turvaline tunne, sest ta teab, et kaardilt ei kao raha kuskile. Juhtus aga nii, et hakkasin koosolekutel saama lapselt sõnumeid, sest ta tahtis, et ütleksin palju tal kontol raha on. Kord taheti sõpradega jäätist osta, teinekord miskit muud. Lahendasime selle küsimuse nõnda, et tõmbasin lapse telefoni mobiilipanga äpi. Seadistasime äpi nii, et laps saab sealt vaadata ainult kontojääki. Selleks logisime tema turvaelementidega äppi sisse ja avasime kontojäägi vaatamise, et ta saaks edaspidi ise sisse logimata vaadata oma kontoseisu.  Tema paroolid jätsin esialgu enda kätte.

2. Emme, kas võin sinu kaardiga ühe asja osta?

Meeli, 15-aastase lapse ema
Oleme tütrega kokku leppinud, et oma taskurahaga arveldab ta nii, kuidas soovib. Ta on väga hästi kursis välismaiste internetipoodidega ja oskab uskumatu kiirusega leida sealt kõikvõimalikke vidinaid alates telefoni ümbristest kuni riieteni. Varasemalt tuli mul internetist ostmiseks anda talle oma krediitkaart, sest Noortekaardiga ei saanud ta veebipoes oste teha. Loomulikult vaatasime enne koos üle, mida ta osta plaanis, kuid siiski ei tundnud ma mugavalt talle oma krediitkaarti andes. Seega võtsime talle Deebetkaart Plussi, millel saab samuti sisse lülitada internetist ostmise võimaluse, kuid kaart toimib tavalise deebetkaardina. See tähendab, et miinusesse sellega minna ei saa. Kuna kaardil kuni 20. eluaastani kuutasu pole, siis mingeid lisakulusid sellega ei tekkinud.

3. Mul on ka nüüd piiksukaart!

Katri, 9-aastase lapse ema
Kui võtsime lapsele Noortekaardi, siis täheldasin poes käies üsna tihti, et laps ei ulatu terminali juhiseid lugema ning ta muretseb, et ei tea, millal kaarti ja PIN-koodi sisestada.  Kui lapse kooli puhvetisse tekkis viipemakse võimalus, otsustasime, et lapse jaoks oleks palju mugavam kasutada viipemakse võimalusega Deebetkaarti Plussi. Lapsele on kaart kuutasuta nagu Noortekaartki ja lapse suu oli kõrvuni, kui kontoris uuel kaardil järel käisime ja viipemakse sisse lülitasime.

4. Kus sa selle juba katki kukkusid?

Karmo, 12-aastase lapse isa
Planeerime oma pere rahaasju nii, et kooliaasta alguses vaatame üle, milliseid riideid või asju oleks selleks kooliaastaks vaja. Ostsimegi pojale suviste allahindluste ajal täitsa uue spordiriiete komplekti, kuid veel enne kooli algust õnnestus tal varrukasse auk kukkuda. Õnneks olime ostud teinud krediitkaardiga ja tšeki alles hoidnud. Nii saime krediitkaardiga kaasnenud ostukindlustusega katta kulud, ilma, et kukkumine pere eelarvest suurt apsu oleks hammustanud. Nüüd ongi saanud harjumuseks, et suuremad ostud teeme krediitkaardiga ja tšekke hoiame alles.