Avalehele
Tallinna Kaubamaja Grupil oli neljas kvartal erakordselt hea

Tallinna Kaubamaja Grupil oli neljas kvartal erakordselt hea

Tallinna Kaubamaja Grupi jaoks oli 4. kvartal ootuspäraselt tugev. Võrreldes mullusega kasvas neljandas kvartalis toidukaupluste jaemüügi turg Eestis 9% võrra, mis on alates 2014. aastast kõrgeim kvartaalne kasv. Seetõttu oli 5,6%-ne Supermarketite ärisegmendi müügitulu kasv ootuspärane. Kuna uute autode registreerimine Baltikumis vähenes neljandas kvartalis võrreldes mullusega 41%, siis oli Tallinna Kaubamaja Grupi Autokaubanduse segmendi hea tulemus meie jaoks üllatav ning peamiseks põhjuseks, miks Tallinna Kaubamaja Grupi 218 miljoni euro suurune müügitulu ületas meie ootusi 8 miljoni euro ehk 3,7% võrra.

Lähitulevikus ootame kulude kiiremat kasvu võrreldes tulude kasvuga

Grupi brutomarginaali kasvu 28,2%-ni (kõrgeim tase alates 2000. aastast) tasakaalustas märkimisväärselt kasvanud tegevuskulu. Sellegipoolest 8 miljoni euro suurusest brutokasumi kasvust piisas, et kompenseerida 5 miljoni euro suurune tegevuskulude kasv. Kõrge brutomarginaali tulemusena saavutas Tallinna Kaubamaja Grupp 21 miljoni euro suuruse kulumieelse ärikasumi EBITDA (välja arvatud vara ümberhindlused), ületades meie ootuseid 1,2 miljoni euro võrra, samal ajal kui puhaskasum koos kinnisavara ümberhindlusega ületas meie ootuseid 3,7 miljoni euro võrra. Samas oleme ettevaatlikumad 2022. ja 2023. aasta väljavaate osas. Lisanduv konkurents Lidli ja Prisma näol pärsib ettevõtte võimalusi hindu tõsta ning kiirelt kasvav inflatsioon paneb kasumi surve alla. Meie ootustes kahaneb Tallinna Kaubamaja Grupi 2022. aasta kulumieelne ärikasum EBITDA 73 miljoni euroni.

Madalamate kasumiootuste tõttu peame Tallinna Kaubamaja Grupi aktsiat kalliks

Meie ootuste kohaselt kauples Tallinna Kaubamaja Grupi aktsia analüüsi väljastamise hetkel 9,6-kordse 2022. aasta oodatava ettevõtte väärtuse/kulumieelse ärikasumi (EV/EBITDA) ja 19,2-kordse hinna/kasumi (P/E) kordajate juures, mis on kõrgemad kui võrdlusgrupi samad näitajad ning kõrgemad kui Tallinna Kaubamaja Grupi enda keskmised ajaloolised samad näitajad. Kuna meie ootustes Tallinna Kaubamaja Grupi kasumid järgnevatel aastatel aeglaselt langevad, siis tuleviku kasumisuhtarvud kallinevad. Kuna kasumisuhtarvud muutuvad üha kallimaks, siis pidasime põhjendatuks investeerimissoovituse muutmist Neutraalselt soovituselt Vähenda soovituseks, isegi kui jätsime aktsia hinnasihi muutmatuks 10,3 euro juures.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega!

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 01.02.2022 kell 18:02 ning mis avaldati 01.02.2021 kell 18:03, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.